Welcome to the "Dawn Of Battle"


Greetings to everyone,

"In a society that I hate deeply and scars my soul daily, the foundations and rules of which I deny, being likeable would mean that I am starting to look like it..."

This is the quote that I live by the last few years but come to think of it, I could as well be living by that particular quote all my life, without even knowing it.

The purpose of this blog is to gather all my thoughts in one place, nothing fancy, just a piece of me. The articles that I write are a blend of my experiences and thoughts.

I hope some of you enjoy what you read here and Ι welcome you all to walk down that road together.

6/13/13

Την ΕΡΤ και το χταπόδι όσο τα χτυπάς απλώνουν
Την ΕΡΤ και το χταπόδι όσο τα χτυπάς απλώνουνΧθες, έως της 4 το πρωί βρισκόμουν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ όχι για να συμπαρασταθώ στην μικρή αυτή μερίδα που δούλευε εκεί επειδή το άξιζε και όχι επειδή είχε διοριστεί κάπου κάπως κάποτε, όπως το μεγαλύτερο ποσοστό εκεί μέσα, για να εξυπηρετήσει τα εκάστοτε πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα … Γιατί, ας είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, όταν τους διόριζαν χωρίς καμία αξιοκρατική διαδικασία, το κράτος ήταν ΚΑΛΟ. Τώρα που το ίδιο και απαράλλακτο κράτος δαγκώνει τα παιδιά του, είναι ΚΑΚΟ. Όχι κύριοι το κράτος πάντα σκατά ήταν. Απλά εσείς ήσασταν τα τσιράκια του, και οι εξαγορασμένες σας συνειδήσεις δεν άφηναν να δείτε την πραγματικότητα. Ήμουν εκεί λοιπόν με βασικό στόχο, να δώσω σε κάποιους να καταλάβουν ότι δεν τρώω κουτόχορτο… όπως νόμισα ότι θα είναι και ο στόχος των περισσοτέρων παρευρισκομένων, πλην φυσικά των απολυμένων που απλά θέλανε πίσω την δουλειά τους.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι έκλεισε την ΕΡΤ επειδή νοιάστηκε για τον πολίτη που την πληρώνει. Θέλουν να μας πουν ότι δεν έκλεισε για πολιτικά και προσωπικά συμφέροντα! Ποιος διόρισε όλα τα λαμόγια εκεί μέσα; Μήπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ; Μήπως όλα τα ανώτερα στελέχη εκεί μέσα είναι δικά τους κομματόσκυλα; Από ποιον ήρθαν τώρα να μας σώσουν, από τον ίδιο τους τον εαυτό; Αν θέλουν να μας σώσουν από την σαπίλα ας μας κάνουν την χάρη να αυτοκτονήσουν το συντομότερο δυνατόν… και ας μην φοβούνται ότι θα τους τιμωρήσει ο θεός επειδή όπως λέει η θρησκεία ‘’ η αυτοκτονία είναι αμάρτημα’’ για αυτούς σίγουρα θα κάνει μια εξαίρεση. Όλες οι εντολές εδώ και πάρα πολλά χρόνια ως γνωστόν, έρχονται από ξένα κέντρα αποφάσεων, με τους υποτιθέμενους πολιτικούς αρχηγούς σε ρόλο μαριονέτας. Κάθε τι δημόσιο τους κάνει να βγάζουν σπυράκια και φλίχτενες, γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να το αγοράσουν, και τους χαλάει το μονοπώλιο της αγοράς. Δεν λέω, όντος μέσα στην ΕΡΤ υπάρχει ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό από λαμόγια, και ο τρόπος λειτουργίας της είναι ελεεινός, όμως ποιος τα έκανε έτσι; Όταν η σαπίλα βέβαια περιλαμβάνει την κυβέρνηση... βλέπε λίστα Lagarde… που μιλάμε για δισεκατομμύρια κρατικού χρήματος, το κράτος σφυρίζει αδιάφορα... όποτε πρόκειται για των κώλο τρίτων όμως δρα σε μία νύχτα... γιατί όπως δήλωσαν χθες στην αναγγελία τους ‘’ εμείς έχουμε πολιτική βούληση’’...

4 πιθανά σενάρια βλέπω εγώ… ίσως να υπάρχουν και άλλα βέβαια…

1) ή ο Σαμαράς και τα άλλα 2 κοπρόσκυλα του, βάζοντας τον Κεδίκογλου να πει τον φόρο της ΕΡΤ ‘’χαράτσι’’, πίστεψε ότι με την κατάργηση της πληρωμής του θα ξεχάσουμε το πραγματικό χαράτσι, και θα βγούμε με σημαιάκια να πανηγυρίζουμε, που μας έσωσε από τον παρασιτικό οργανισμό της ΕΡΤ, αυτοί που είναι μακράν τα μεγαλύτερα παράσιτα του γαλαξία…

2) ή γνώριζε ότι υπάρχουν 2 πόλοι απόψεων επί του θέματος… αυτοί που θα πουν καλά τους κάνανε που 'χαν μαζέψει όλα τα λαμόγια εκεί μέσα, και αυτοί που θα τους στήριζαν, και ήθελε να δημιουργήσει άλλο ένα ρήγμα στην Ελληνική κοινωνία ώστε την ώρα που θα τρωγόμαστε μεταξύ μας. Και τα κανάλια θα ασχολούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ με αυτό το θέμα και την Χρυσή Αυγή, να περάσει καινούρια εξοντωτικά νομοσχέδια, φόρους και δεν ξέρω τι άλλο από τα ψιλά γράμματα, σαν αυτά που περνάνε με 200 χιλιόμετρα την ώρα από το κάτω μέρος της οθόνης, κατά την διάρκεια των ειδήσεων του STAR, και πάντα την ώρα που τυχαία δείχνει την miss κώλος 2013...

3) ή πάμε σε εκλογές εντός ολίγου

4) ή όλα αυτά μαζί… Που είναι και το πιο πιθανό σενάριο… Να δημιουργήσει ένα κλίμα που αμφισβητεί την εξουσία που υποτίθεται του έχει δώσει ο λαός, να την καλλιεργήσει μέσω των ΜΜΕ, να μας πετάξει νέα μνημόνια, χαράτσια και μειώσεις μισθών τον Αύγουστο, να πάει την χώρα σε εκλογές, και μετά να εξαφανισθεί παρέα με τα ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ που του εξασφάλισαν οι εταίροι του… όπως έκαναν και τόσοι προκάτοχοι του... Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου, να πετάξει το μπαλάκι στον Τσίπρα, και να κάνει ζωή και κότα, αφού ως καλός και υπάκουος υπηρέτης, εκτέλεσε την αποστολή του (και εμάς) κατά γράμμα…

Το γεγονός όμως που με έκανε να σαστίσω περισσότερο και με απογοήτευση εισέπραξα, είναι ότι όλα τα υπόλοιπα οργανωμένα συμφέροντα ήταν στις ‘’πρώτες θέσεις’’ και ο απλός λαός, ο ελεύθερος πνευματικά λαός στα ’’ τελευταία θρανία’’. Τα σημαιάκια κυμάτιζαν σε περίοπτες θέσεις, όπως πάντα... τα all time classic συνθήματα άσχετα με το θέμα, και φτωχά σε πρωτοτυπία, ακούγονταν και κάλυπταν τις υπόλοιπες φωνές που είχαν κάτι ουσιαστικό να πουν όπως πάντα. Στο μικρόφωνο μίλησαν οι εκπρόσωποι, κάποιον ομάδων... όπως πάντα. Γενικά, ο καθένας, κολλημένος στις δικές του απόλυτες θέσεις... όπως πάντα, μίλαγε για τους Μπάτσους, για την Χρυσή αυγή, για την εργατιά, για την αναρχία και τα αδέρφια μας τους μετανάστες, για θέματα σημαντικά, δε λέω, αλλά άσχετα με τον λόγο που μαζευτήκαμε εκεί. Ο λόγος του ελεύθερου πολίτη δεν ακούστηκε ξανά, τα κατευθυνόμενα συνθήματα κατάφεραν να πνίξουν την φωνή του, κανένας εποικοδομητικός διάλογος δεν έγινε, πουθενά δεν καταλήξαμε, ακούσαμε τα τραγουδάκια μας από τους γνωστούς αριστερούς καλλιτέχνες, ήπιαμε μια μπυρίτσα με την κοπέλα μου και γυρίσαμε σπίτι όταν στις 4:00 συνειδητοποίησα ότι οι δεκάδες χιλιάδες κόσμου που υπήρχαν κατά τη 01:00 είχαν γίνει μερικές εκατοντάδες και αφού από της 02:00 μας υπενθύμιζαν κάθε 5 λεπτά από το μικρόφωνο ότι έχουν βγει εντάλματα για αυτόφωρο, και ότι αν μείνουμε λίγοι θα μπουκάρουν οι Μπάτσοι. Δεν ξέρω αν έπεσαν τηλέφωνα και πιέσεις και το κάνανε εσκεμμένα για να διώξουν τον κόσμο, η αν απλά ήταν καλοπροαίρετο και θελαν να μας κρατάνε ενήμερους για το τι μπορεί να συμβεί, πάντως από την στιγμή που το ανέφεραν ο απλός αυτός κόσμος άρχισε να σκορπάει στους 5 ανέμους με τον φόβο ότι θα βρεθούν ανάμεσα στις συμπλοκές των οργανωμένων ομάδων και των αστυνομικών.

Ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα αυτής της χώρας; Ότι δεν μπορούμε χωρίς τσοπάνηδες... είμαστε πρόβατα και καμαρώνουμε για αυτό… ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι δεν μπορούμε να πούμε μια και καλή, στο διάολο ΝΔ, στο διάολο ΠΑΣΟΚ, στο διάολο Χρυσή Αυγή, στο διάολο ΚΚΕ, στο διάολο ΣΥΡΙΖΑ στο διάολο όλοι. Και ξέρω ότι θα πείτε και άμα τους στείλουμε όλους στο διάολο τι θα κάνουμε μετά ρε έξυπνε; Και σας απαντώ με απόλυτη ειλικρίνεια ‘’δεν ξέρω’’. Ξέρω όμως ότι μόνο τότε το μυαλό μας θα είναι καθαρό ώστε να βρει την λύση. Ξέρω ότι έχουν καταφέρει επιτυχώς, μέσα από το ξεφτίλισμα της παιδείας και της κοινωνίας, να δημιουργήσουν ανθρώπους ανάπηρους νοητικά, ανίκανους να συντάξουν μια σωστή και ορθή λογικά σκέψη, ανίκανους να εξετάσουν και να γνωρίσουν με την λογική τον εαυτό τους και τα βαθύτερα πιστεύω τους, ανίκανους να καταλάβουν και να νιώσουν τον συνάνθρωπό τους. Άτομα που χρειάζονται δεκανίκια και υποβολείς για να τους πουν, τι και πως θα στεφτούν.

Είναι προφανές ότι θεωρούν όλους τους πολίτες ηλίθιους. Όμως δυστυχώς, τους αφήνουμε να το πιστεύουν… αυτή είναι η αλήθεια. Για να ελευθερωθεί η κοινωνία, πρέπει πρώτα να ελευθερωθεί το ίδιο το άτομο από τα δεσμά που μόνο του βάζει στον εαυτό του. Και όπως είχε πει κάποιος πολύ πριν από μένα:

Εσύ ο ίδιος πρέπει να είσαι ο δάσκαλος και ο μαθητής. Από τη στιγμή που θα αναγνωρίσεις κάποιον άλλο ως δάσκαλο και τον εαυτό σου ως μαθητή, αυτομάτως αρνείσαι την αλήθεια. Δεν υπάρχει δάσκαλος και μαθητής, στην αναζήτηση της αλήθειας. Θα πρέπει να το κατανοήσετε, να το εξετάσετε, να δώσετε την καρδιά σας και το μυαλό σας, ώστε να βρείτε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Αυτό εξαρτάται από εσάς, και όχι από κάποιον άλλο, επειδή σε αυτό δεν υπάρχει δάσκαλος και μαθητής, δεν υπάρχει ηγέτης, δεν υπάρχει γκουρού, δεν υπάρχει Σωτήρας. Εσείς ο ίδιος είσαι ο δάσκαλος και ο μαθητής, ο γκουρού, ο σωτήρας και ο ηγέτης. Είσαι τα πάντα.

Εν κατακλείδι, δεν υποστηρίζω άτομα αναξιοκρατικά διορισμένα από το σύστημα, λαμόγια και αυλικούς, όμως αυτά ήταν ένα πλοκάμι του χταποδιού που λέγεται κυβέρνηση. Και όπως είναι γνωστό σε κάθε καλοφαγά Έλληνα, όλα τα πεινασμένα χταπόδια, κάποια στιγμή τρώνε τα πλοκάμια τους. Όμως ξέρεις κάτι; όσα πλοκάμια κι αν φάει, αυτά θα ξαναφυτρώσουν και πάλι το ίδιο χταπόδι θα δημιουργηθεί, άσχετα με το αν προσπαθεί αυτό το μικρό χταποδάκι να μας πείσει ότι αν φάει τα πλοκαμάκια του θα μεταμορφωθεί σε ένα άλλο χταπόδι. Ότι θα αλλάξει ο Μανολιός… Το θέμα είναι να φας εσύ το χταπόδι, να το χτυπήσεις καλά και να το συνοδεύσεις με ένα καραφάκι ούζο.

Καλό καλοκαίρι να χουμε

N.K.


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...